Najaarsexpositie 2024 Kruisende Paden

Peter Sansom en Nynke Sansom

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                   

Kruisende Paden    De natuurlijke wereld en het landschap om ons heen zijn een onuitputtelijke bron van impressies, ervaringen, verwondering en inspiratie. Van de kleinste organismen tot de meest uitgestrekte panorama’s. Deze tentoonstelling, getiteld Kruisende Paden, onderzoekt dergelijke thema’s en plaatsen. Vader en dochter, kunstenaars Peter en Nynke Sansom, lopen beiden hun eigen artistieke pad, maar hun werk is verbonden door belangstelling voor onze natuurlijke omgeving.

Peter Sansom Wageningen      De uitgestrekte kroon van een boom, de vlucht van vogels of de schoonheid en constante lijn van een verre horizon zijn terugkerende elementen in het werk van Peter Sansom. Ze brengen visuele en emotionele ervaringen die we in het landschap kunnen vinden. De relatie met onze omgeving is moeilijk te zien zonder de voetafdrukken te erkennen die we achterlaten. Voortdurend zijn we bezig de natuurlijke wereld om ons heen te manipuleren en te veranderen.
De schilderijen, tekeningen en drukwerken van Peter Sansom laten schoonheid zien, maar tonen tegelijk een gemanipuleerde, ingeperkte of verdraaide versie van ons landschap. Onze natuurlijke wereld verandert, onze rol daarin brengt bedreigingen, maar ook uitdagingen met zich mee.

Nynke Sansom Utrecht     ‘Mijn ogen kleefden zich vast aan het bospad. Aan de hoekjes en gaten tussen de rotsblokken.  Misschien, omdat mijn benen korter waren, zou een rotsblok mijn lichaam toestaan zich in een afgelegen grot te buigen, waar ik zou kunnen oplossen in een wildernis, onbekend voor anderen’.
Nynke Sansom is gefascineerd door de transformatie van het leven om ons heen. Van jong tot oud, van dood tot leven, of van één versie van de werkelijkheid naar de volgende. Ze stelt zich ons allemaal voor als schrijvers. Schrijvers van verhalen en werkelijkheden die zich dicht bij de buitenwereld bevinden, maar er niet gelijk aan zijn. Hoogst individuele werelden, onbewust gecreëerd. Door haar werk probeert Nynke een gevoel van intimiteit en betrokkenheid met de natuurlijke omgeving terug te halen. Hierbij gebruikt ze oude en nieuwe kinderdromen om kunstwerken te creëren die één voet in de werkelijkheid en één voet in een dromende zelf hebben. Door verschillende media te combineren tot algehele installaties, tracht ze de kijker mee te nemen in haar eigen verhalen, gebaseerd op deze intieme interacties met de buitenwereld.

Expositie
Opening: zaterdag 2 november 2024 om 15.00 uur met muzikale begeleiding.
Openingstijden expositie: 2 t/m 17 november, vrijdag t/m zondag van 13.30-17.00 uur.
Adres: Villa Erica, Ericapark 1, Bennekom.
Toegang gratis.

 

@nynkesansom                                            www.petersansom.art